Zekanović nakon smjene s mjeste predsjednika Kluba: Svaki odgovoran političar u Hrvatskoj danas mora jasno pozvati ljude na cijepljenje

Hrvoje Zekanović Nikša Stipaničev/Cropix

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović kojega je Predsjedništvo HS-a smijenilo s mjesta čelnika Kluba, u petak je poručio da ostaje pri stavu da svaki odgovoran političar mora ljude pozvati na cijepljenje jer je to najefikasniji instrument u borbi protiv korone.

«Ja sam legalist i prihvaćam odluku Predsjedništva stranke, ali svoj osobni stav ne mislim mijenjati. Smatram da, kao što se borim protiv covid potvrde i 'stožerokracije', svaki odgovoran političar u Hrvatskoj danas mora jasno pozvati ljude na cijepljenje s obzirom da je to jedan od najefikasnijih instrumenata u borbi protiv koronavirusa», izjavio je Zekanović za Hinu.

Hrvatski suverenisti (HS), dodao je Zekanović, «bili su moja ideja i moj projekt na kojem sam mukotrpno radio dugo godina, često sam, ali u partnerstvu s kolegama. I ne mislim odustati od svog projekta», odgovorio je na pitanje hoće li ostati u stranci koja ga je upravo smijenila s mjesta čelnika zastupničkog Kluba HS-a.

Naglašava i kako ne misli odustati ni od svojih stavova — ni političkih i svjetonazorskih ni od zdravorazumskih.

«Kako pretpostavljam da su kolege iz Predsjedništva HS-a donijele odluke prema svojoj savjesti, tako je i moja odluka donesena prema savjesti. Moje riječi su duboko promišljene i izrečene s velikom uvjerenošću i čvrstoćom», poručio je, referirajući se na svoju raspravu jučer u Saboru o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Upitan znači li odluka Predsjedništva stranke da u Hrvatskim suverenistima nedostaje demokracije, Zekanović je odgovorio da se to pitanje mora postaviti članovima Predsjedništva.

Zekanović je jučer u raspravi o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolest poručio da je protiv covid potvrda, ali kako treba jasno reći da cjepivo spašava ljudske živote.

«Svi vi koji ste za potvrde ili protiv potvrda morate s govornice jasno reći da cjepivo spašava ljudske živote, ne smijete to ostaviti negdje u fusnoti; ljudi zbog vaših stavova završavaju na respiratoru», kazao je Zekanović, prozvavši dio političara ali i predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Zekanović, koji je ranije prebolio covid-19, u raspravi je otkrio da je on jedini od 24 desnijih zastupnika, iz Mosta, Domovinskog pokreta, Suverenista i dijela nezavisnih, koji je cijepljen protiv koronavirusa, i da od šest zastupnika Hrvatskih suverenista trenutno troje ima covid, od kojih je jedan u bolnici.

«Bez obzira na moje uvjeravanje kolegi da se cijepi, zbog vas to nije napravio, kao i tisuće drugih; sramite se svi koji to negirate», poručio je Zekanović jučer, istaknuvši da je cjepivo rizik, ali veći je rizik sama bolest.
 

Source link: slobodnadalmacija.hr