HGSS-ovci su na terenu sa psima tragačima

Šef policije o potrazi za djevojčicom iz Turske: 'Digli smo vatrogasce, ronioce, specijalce. Ovo nas je sve dirnulo’

FOTO: N1

Načelnik policijske postaje Buje Boban Robert Paulović na N1 je komentirao kako napreduje potraga za djevojčicom iz Turske koja je sinoć nestala u nabujaloj rijeci Dragonji kada je skupina migranata pokušala ilegalno prijeći hrvatsko-slovensku granicu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Paulović je rekao kako pozitivnih rezultata još nema iako su poduzete opsežne mjere. “Tragali su vatrogasci, policajci, specijalne jedinice. Tragali smo s kamerama i roniocima”, rekao je. “Do 17 sati, do mraka, još nismo uspjeli ništa. HGSS nastavlja sa psima tragačima”, rekao je. Dodao je kako je obrađeno oko šest kilometara oko Dragonje, od mjesta događaja. “Ali još nismo n išta postigli”, dodao je.

Policija je ranije javila, podsjetimo, da pretpostavljaju kako je riječ o djetetu s invaliditetom, što se dalo zaključiti prema pronađenom dokumentu. Spašena žena, majka nestale djevojčice, se oporavlja i tijekom dana bi trebala biti otpuštena iz pulske bolnice.

Potraga se nastavlja sutra

Ispričao je kako će se potraga nastaviti sutra i da je za nju već oformljen stožer. “Počinjemo od jutra, ide policija, interventna, HGSS, lovci su se javili, krećemo najkasnije u 10.00”, kazao je.

“Ovo nas je sve dirnulo, kad smo čuli da postoji ta još jedna osoba koju moramo naći”, kazao je Paulović. Novinar koji je bio na terenu mu je rekao kako je s ekipom pokušao doći na to područje ali su se uvjerili kako je jako nepristupačno.

“Najgore je u vrijeme pojačanih kiša, tada tlo postaje jako blatno, a korito od skoro suhog postaje ono s brzicama i virovima. Migranti kad kreću u neki svoj san ne razmišljaju o tim velikim opasnostima”, zaključio je Paulović za N1.

Source link: www.telegram.hr