Demokratski front mogao bi da računa jedino na podršku opozicije njihovoj potencijalnoj inicijativi za skraćenje mandata Skupštini

I Front će morati da ruši izbornu volju sa DPS-om

Sve više zahtjeva za prijevremene izbore: iz Skupštine, Foto: Luka Zekovic

Ako Vlada premijera Zdravka Krivokapića u ponedjeljak dobije povjerenje u parlamentu, Demokratski front (DF) bi za najavljenu inicijativu za skraćenje mandata Skupštini mogao da računa jedino na podršku opozicije.

Eventualnim skraćenjem mandata aktuelnom sazivu parlamenta, otvorila bi se mogućnost za raspisivanje vanrednih (parlamentarnih) izbora, koje traže i DF i opozicija.

Jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, najavio je u ponedjeljak da će ta politička grupacija, ako do 10. decembra ne dobije potvrdan odgovor na ponudu o novoj vladi, obavijestiti kolege iz vlasti da su se stekli uslovi za pokretanje dogovora o organizovanju vanrednih izbora.

Međutim, šef poslaničkog kluba DF-a, Slaven Radunović, rekao je prekjuče u parlamentu da taj politički savez neće “obarati” Vladu s DPS-om, ali da će je “srušiti” kad obezbijedi 41 glas za formiranje novog kabineta. “Onda ćemo je ‘sruštiti’ na naš predlog. Nadam se da će to biti vrlo brzo, jer skoro da nema nikog ko je zadovoljan ovom Vladom…”, naveo je on.

Source link: www.vijesti.me