Mihailović: Opozicija može da pobedi u Beogradu ako ne bude motki i batinaša

Srećko Mihailović Foto: Medija centar

Istraživač Demostata Srećko Mihailović izjavio je da opozicija može da pobedi na izborima za odbornike Skupštine Beograda ukoliko vlast ne bude upotrebljavala predizborna „sredstava“ poput motki, čekića, bagera i maskiranih batinaša.

Komentarišući to što je u „stranačkim biltenima“ preneta njegova izjava u kojoj „kao tvrdi“ da opozicija ne može da pobedi u Beogradu, Mihailović je za sajt Demostata naveo da je to tačno ukoliko se nastavi „haranga“ kao ona u kojoj se „prenosi“ ono što je rekao na predstavljanju dva Demostatova istraživanja u Medija centru, 5. decembra.

„Opozicija ne može da pobedi ukoliko partije koje čuvaju vlast nastave sa upotrebom predizbornih ‘sredstava’ protiv svojih izbornih protivnika, poput motki, čekića, bagera, maskiranih batinaša. Opozicija ne može da pobedi ukoliko partije vlasti revitalizuju arsenal ‘osvajanja glasova’ upotrebljavan na izborima posle 2012. godine“, naveo je Mihailović.

Ukazao je da opozicija ipak može da pobedi ako „naprednjaci“ i „socijalisti“ nastave sa urušavanjem svojih partija u većoj meri nego što prvaci opozicije urušavaju mogućnosti svoje izborne pobede.

Beograđani pobeđuju, naveo je, ukoliko opozicija uspe da kapitalizuje beogradsko izborno raspoloženje

Mihailović je istakao da je Demostat u svojim istraživanjima pokazao da većina Beograđana misli da je važan dogovor opozicije, a ne broj kolona u kojima se izlazi na izbore.

Zaključio je da samostalni izlazak na izbore ili izlazak u jednoj ili četiri kolone zavisi od toga koji od pomenutih načina izlaska na izbore najefiikasnije čuva i promoviše javno opredeljenje za promenu sadašnje vlasti, i da ne mora da bude naročito važno da li će zbrajanje opozicionih glasova biti pre li posle izbora.

Source link: www.danas.rs