Колозова: На Заев му е потребен бугарски пандан слично како со Ципрас

Слично како Бучковски, размислува и проф. Катерина Колозова — проминентна научничка од светски ранг, која говори токму за политичката волја која е клуч за бугарско-македонскиот спор, но и важноста да се потпрат двете страни на науката, а не на политичките калкулантства

Source link: www.24.mk