Osječani nisu pozvali Milanovića na svečanu sjednicu, Plenković komentirao: Ni mene nisu zvali u Rijeku pa HDZ nije plakao

Andrej PlenkovićMarko Mrkonjić/Cropix

Andrej Plenković boravi u Osijeku u povodu dana grada te je sudjelovao na svečanoj gradskoj sjednici. Predsjednik Zoran Milanović nije pozvan, zbog čega su gradski vijećnici SDP-a odbili doći na sjednicu, piše Jutarnji list. 

Na kratkoj konferenciji za medije gradonačelnik Osijeka Ivan Radić kazao je da mu je žao što vijećnici SDP-a neće doći sjednicu, no izrazio je zadovoljstvo što je tamo Andrej Plenković, javlja N1.

“Zanimaju nas projekti, a ne destrukcija i politiziranje”, rekao je i poručio SDP-ovcima da se posvete konkretnim rješenjima.

Kaže da predsjednik Milanović nije pozvan jer oni imaju pravo zvati koga žele.

Plenković je istaknuo da je osječki gradonačelnik Radić mladi kadar i da nema zamjerki na njegov rad.

Premjer je komentirao i prosvjede protiv covid potvrda. Rekao je da svatko ima pravo na mišljenje i dodao kako se za sada neće uvoditi obavezno cijepljenje.

“Ni mene nisu zvali u Rijeku pa HDZ nije plakao”, rekao je Plenković. “Puno je gore kad netko HDZ nazove nacističkom strankom”, rekao je, javlja N1.

Klub vijećnika SDP-a u osječkom Gradskom vijeću izvijestio je ranije da njegovi vijećnici neće sudjelovati na popodnevnoj svečanoj sjednici u povodu dana grada, 2. prosinca, jer su na sjednicu pozvani predsjednici Vlade i Sabora, ali ne i predsjednik Republike Hrvatske.

«Ne možemo doći do drugog zaključka nego da je presudan faktor u nepozivanju Predsjednika RH na svečanu sjednicu Gradskog vijeća taj što Predsjednik RH ne dolazi iz kruga one političke opcije kojoj pripadaju predsjednik Vlade i predsjednik Sabora. Ovakvim postupkom neuvažavanja predsjednika Republike proslava dana grada Osijeka stavlja se u funkciju jedne političke stranke ili opcije, što smatramo neprihvatljivim», poručili su iz SDP-a.

Source link: slobodnadalmacija.hr