Sjutra sjednica Administrativnog odbora na čijem je dnevnom redu nastavak postupka imenovanja predsjednika Državne izborne komisije, koji je započet 30. jula

Sjetili se da će trebati šef DIK-a

Konkurs raspisan 2. jula, procedura izbora traje: Administrativni odbor, Foto: Skupština Crne Gore

Skupštinski Administrativni odbor sjutra će raspravljati o izboru predsjednika Državne izborne komisije (DIK), kako se ne bi desilo da bude pritužbi na odluke tri opštinske komisije gdje su nedavno održani lokalni izbori, a da o njima nema ko da se izjasni, potvrđeno je “Vijestima”.

Izbori su održani u Petnjici, na Cetinju i Mojkovcu, a neke partije su najavile žalbe o kojima se, po zakonu, izjašnjavaju opštinske izborne komisije a zatim DIK. Sjednice DIK-a međutim ne mogu biti održane jer nema predsjednika.

Predsjednik odbora Milun Zogović (Demokratski front) zakazao je sjednicu za sjutra na čijem je dnevnom redu, kako se navodi, nastavak postupka imenovanja predsjednika Državne izborne komisije.

Prema informacijama “Vijesti” iz poslaničkih klubova vladajuće većine do juče nije bilo saglasnosti oko kadrovskog rješenja za to mjesto, iako je ranije postojala načelna saglasnost da ono pripadne DF-u. Novijih razgovora nije bilo, jer se i ovo pitanje vezuje za izbor četiri pravnika u Tužilački savjeti koji je zapeo zbog nesaglanosti oko jednog kandidata, rekao je jedan od sagovornika.

Source link: www.vijesti.me