Priznao je da je ubio bivšu partnericu i njezine roditelje na Badnjak prošle godine

U Sloveniji je dosuđena prva doživotna kazna zatvora, dobio ju je trostruki ubojica

FOTO: Ilustrativna/PIXSELL

U Sloveniji je u ponedjeljak trostruki ubojica Silvo Drevenšek osuđen na doživotnu kaznu zatvora. To je prvi takav slučaj otkako je 2008. godine, izmjenama kaznenog zakona, doživotni zatvor ponovno uveden kao sankcija za najteža kaznena djela.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Drevenšek je pred završetak glavne rasprave na sudu u Ptuju priznao da je na Badnju večer prošle godine, u selu Gerečja vas, ubio svoju bivšu partnericu, a nakon toga, i to u prisutnosti njihova 4-godišnjeg sina, i partneričine roditelje.

“Ne znam što se sa mnom dogodilo. Ubio sam troje nedužnih ljudi. Nikada u životu prije nisam pomislio na ubojstvo i više nikad ni neću”, rekao je Drevenšek na sudu.

Obrana ga pokušala proglasiti neubrojivim

Tužiteljstvo je za njega tražilo jedinstvenu doživotnu kaznu zatvora zbog okrutnosti zločina koji je okarakteriziralo kao posebno okrutno i planirano ubojstvo, motivirano osvetom i koristoljubljem.

Na sudu su odbačeni pokušaji obrane da počinitelj bude proglašen neubrojivim u vrijeme počinjenja nedjela.

Tridesetpetogodišnjak je partnericu i njene roditelje ubio hladnim oružjem u njihovoj kući, jer ga je žena s kojom je imao dijete napustila i tražila podjelu stečene imovine.

Source link: www.telegram.hr