Selaković: Fon Kramon dosledno sprovodi antisrpsku agendu u korist štićenika u Prištini

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Viola fon Kramon gotovo svakodnevno, uz pomoć ovdašnjih tajkunskih medija, nastoji da one koji ne znaju šta je elementarni demokratski dijalog promoviše u borce za demokratiju, izjavio je ministar spoljnih poslova i član Predsedništva SNS-a Nikola Selaković.

Naime, Viola fon Kramon je izjavila za “Novu” da su «ljudi u Srbiji s pravom uplašeni zbog projekta “Rio Tinto”» i da «vlast u Srbiji jedino poznaje jezik sile i nasilja, što se moglo zaključiti nakon protesta i blokada puteva».

Tim povodom je Selaković, u saopštenju za javnost, podsetio da je demokratski dijalog kada se predsednik Srbije uputi u zapadnu Srbiju da sa građanima razgovara o razvoju tog dela zemlje i o svim nedoumicama oko eksploatacije rudnih bogatstava. Blokade puteva, pod bilo kojim izgovorom, kako navodi, predstavljaju nasilje nad demokratijom i političkim pluralizmom.

«Za razliku od mnogih zemalja zapadne Evrope, u kojima, sa pravom i u cilju zaštite zakona, policija redovno i rutinski reaguje u slučajevima nenajavljenih i protivzakonitih protesta, mi smo se ipak odlučili za blaži pristup prema sugrađanima koji drugačije misle» kaže Selaković.

Ukoliko bi fon Kramonova, podseća ministar, u svojoj ili u nekoj drugoj zemlji zapadne Evrope tako strastveno podržala blokade auto-puteva, bila bi smesta bila «upućena na posmatranje», jer tamo, kao ni u bilo kojim drugim uređenim državama, nema tolerancije prema manifestovanju političke samovolje ugrožavanjem drugih ljudi.

Source link: www.kosovo-online.com