Jovanović: Bilo bi manje razloga za proteste kada bi vlast dozvolila debatu

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Kandidat za predsednika isped koalicije Nacionalno-demokratska alternativa (NADA) Miloš Jovanović izjavio je danas da bi bilo manje razloga za proteste kada bi vlast pustila da se otvoreno, razumno i argumentovano vodi debata o različitim pitanjima, poput pitanja eksploatacije litijuma u dolini Jadra.

„Još nisam čuo argumentovanu raspravu na temu moguće eksploatacije jadarita, odnosno litijuma ni na javnom servisu niti bilo gde drugde. I upravo mi to smeta. Kao gradjanin, želim da čujem argumente od stručnih ljudi“, rekao je Jovanović za list Alo, saopštila je NADA.

Jovanović, koji je i predsednik Demokratske stranke Srbije, dodao je da želi da čuje kolika je potencijalna korist, a kolika šteta od svega toga da bi mogao da ima konačan stav o tom pitanju.

Dodao je i da „nema problem sa protestima“ koji su u poslednje vreme održani širom Srbije zbog zakona o referendumu i eksproprijaciji.

„Štaviše, volim kada gradjani pokažu nešto energije i volje da se bore za zajedničke interese. A da li su ljudi koji protestuju uvek u pravu i da li ponekad u tim protestima ima i uticaja spoljnog faktora – to je već drugo pitanje“, ocenio je Jovanović.

On je dodao da je sigurno da što više odredjena vlast pušta da se otvoreno, razumno i argumentovano vodi debata o različitim pitanjima to su odluke legitimnije i razloga za proteste je manje.

Source link: www.danas.rs